Skapa en hållbar värld tillsammans med Naturskolan på Linköpings Naturcentrum!

Aktuellt

Program höstterminen 2020

Kontakta gärna oss för bokning och mer information:

linkopingsnaturcentrum@calluna.se
076-322 75 27
013-20 62 68

Hej!

Mickaela på Naturskolan här!

Jag har förstått att de flesta förskolor och skolor inte tar sig iväg på olika aktiviteter under hösten på grund av Corona.

Av den anledningen vill jag bara trycka extra mycket på att jag kan komma ut till er och jobba på plats på er skolgård eller i något skogsområde nära er. I de allra flesta fallen kan jag ta Naturskolans elcykel och då tillkommer ingen resekostnad. OM man vill boka en lektion och hellre ta sig till Linköpings Naturcentrum är man självklart välkommen att göra det.

Välkomna till oss på Linköpings Naturcentrum!

Linköpings Naturskolas mål

På Naturskolan brinner vi för ett platsbaserat lärande där hållbar utveckling är ett viktigt fokus. Vi vill att våra besökare ska få möta naturen på ett lekfullt och undersökande sätt. Genom att vara närvarande i naturen och uppleva omgivningarna genom våra sinnen kan vi få en mer hållbar relation till vår omvärld och tillsammans göra världen till en bättre plats.

Naturskolan är inte en bestämd plats utan ett arbetssätt där idén är att ”lära in ute” samt att lära ”hands on” är bärande. Forskning visar att när hela kroppen och alla sinnen är inblandade i ett lärande blir kunskapen lättillgänglig, påtaglig och konkret.

Vi bedriver Naturskolan enligt Naturskoleföreningens koncept med utomhuspedagogik som plattform samtidigt som vi tar avstamp i läroplanerna. Vi erbjuder kreativa och lustfyllda tillfällen som inspirerar och utvecklar vårt sätt att ta hand om vår jord. Trädgårdsföreningen, skolgården, våra naturreservat och andra miljöer i vår kommun är fantastiska resurser för lärande. Vårt mål är att genom praktiskt arbete förstärka och förankra ett teoretiskt faktainnehåll i ett sammanhang.

 

Titta i det aktuella programmet nedan för att ta del av det tema som pågår just nu. I övrigt utformar vi gärna innehåll och teman tillsammans med er. Vill ni samarbeta med oss kring friluftsdagar, fortbildningar och liknande så hör av er så pratar vi oss samman om detta.

 

Priset är 500kr per klass/grupp (exklusive moms) och tillfälle. Kostnad för reseersättning och material kan tillkomma. Detta pris gäller för skolor i Linköpings kommun och för ett begränsat antal tillfällen. När det gäller friluftsdagar, fortbildningar och liknande samt om andra kommuner i vårt närområde vill ta del av vårt innehåll vänligen kontakta oss för en prisuppgift.

Se i vänster kolumn för kontaktuppgifter.

Diverse dokument

Förväntansdokument

Aktiviteter utöver undervisning på Linköpings Naturskola

Go´fika med tipspromenad

Måndagen den 7/12 kl. 14.00 – 15.00, 10kr/person (anmälan krävs)

meddela eventuella allergier

Jullovskul
Skapande i vinterskrud – måndag 4/1-21 och tisdag 5/1-21 (anmälan krävs)

Go´fika med aktivitetspromenad

Måndagen den 4/1 kl. 14.00 – 15.00, 10kr/person (anmälan krävs)

meddela eventuella allergier

Go´fika med tipspromenad

Måndagen den 1/2 kl. 14.00 – 15.00, 10kr/person (anmälan krävs)

meddela eventuella allergier

Sportlovskul
Rörande lekar – tisdag 23/2-21 och onsdag 24/2-21 (anmälan krävs)

Go´fika med aktivitetspromenad

Måndagen den 1/3 kl. 14.00 – 15.00, 10kr/person (anmälan krävs)

meddela eventuella allergier

Påsklovskul
Äggande aktiviteter – onsdag 7/4-21 och torsdag 8/4-21 (anmälan krävs)

Sommarlovskul
Fånga dagen och de vattenlevande insekterna –

tisdag 15/6-21 och onsdag 16/6-21 (anmälan krävs)

Pedagogiska planeringar